Galleriet


Vi har fået renoveret vores stald til et galleri på foreløbig 70 kvm. Stalden var meget ramponeret og trængte til en ordentlig omgang før vi kunne holde åbent. Renoveringen kunne kun gå for langsomt... vi skulle holde "Åbent Atelier" den 31/8-1/9 2019 (årligt arrangement i Næstved kommune). 

 

Se vores løbende renoveringsproces her:

December 2018:


Vi graver ud for enden, hvor der mangler støbt gulv. De 2 halvmure skal væltes, og den højre side af stalden ser ligesådan ud. Vi tager lidt af gangen, så det kommer til at tage lang tid...

Januar 2019:

Vi har fået et tilbud på udgravning og støbning af nyt gulv, hvilket vi har sagt ja til, så i løbet af januar går håndværkerne i gang. Efterfølgende skal vi selv isolere væggene. 

Vi har nu fået ryddet stalden helt, så håndværkerne kan komme til i uge 2. De starter med at støbe noget fundament, så de kan sætte flere søjler op, så stalden ikke falder sammen, når de graver ud. Der skal også skæres et større hul ind til stalden, så maskinerne kan komme ind.

Væggene er væltet og gulvet er banket op. Der er støbt  4 nye fundamenter til søjler, men dem kan man dårligt se for brokker. Vi glæder os meget til gulvet bliver støbt.

Håndværkerne har lagt isolering og armeringsjern på det meste af gulvet, så nu er der ikke lang tid til støbningen. Vi undgår nok ikke at der er 2x3 søjler, som skal bære loftet, men det må vi finde en løsning på.

Gulvet er blevet støbt og skal bare slibes. Herefter er det os, som skal smøre ærmerne op og isolere væggene, male mv. Vi glæder os...hehe.

Marts 2019:

Vi har lidt store udfordringer med al den vand, der kommer ned foroven. Inden vi kan gå i gang med at mure vægge indenfor, så bliver vi nødt til at sætte tagrender på hele længen. Der trænger nemlig vand ind...

Gemalen rejser en del i øjeblikket og læser også til eksamen, så der sker ikke så meget for tiden med renoveringen.

Vi satser på at komme rigtig i gang efter påske.

Maj 2019:

11/5: Vi har endelig været ude og købe lidt materialer til væggen, og er nu gået i gang med at mure hullet op i væggen. Min dygtige mand står for hele renoveringen med mig som hjælper.
Mens han murede pudsede jeg vinduer. Dét var tiltrængt, og nu kan man se ud af dem igen. Der er dog nogle glas, som skal udskiftes, og så skal der fortsatsvinduer i, når vi får lavet væggen.

Juni 2019:

Vi har kun nået lidt i denne weekend, desværre (29.+30/6). Vi var lidt ramt lørdag efter at have haft gæster hele fredagen.

Alle udluftningskanalerne er nu muret helt til, så der ikke kan komme fugt ind og ødelægge væggen. Vi har også nået lidt mere på træskellettet, så nu er vi næsten halvvejs.

Juli 2019:

På kun 1 dag nåede vi 2. halvdel af rummet. Dvs. vi er næsten helt færdige med træskellettet. Vi mangler kun at det der skal være rundt om døren. Vi er ikke helt klar over, hvad vi gør med den store åbning håndværkerne har lavet, men jeg tror at vi genbruger vores gamle hoveddør og så bygger gemalen en ramme rundt om denne. Døren er godt nok kun halvt så bred som døråbningen.
I morgen kommer elektrikeren og bliver introduceret i hvilket el vi ønsker ført rundt i rummet.
Jeg skal også have fat i en VVS´er der skal sætte vandbeholder og pumpe op, så vi kan få tilsluttet gulvvarmen.
Udover dette skal vi have købt en masse Rockwool og gipsplader; have malet gulv og loft - og en masse spartling. Jeg tror ikke at vi når at blive færdige inden "Åbent atelier" den 31/8, da der er ventetid på håndværkerne... men vi håber...

August 2019:

Elektrikeren har trukket strømmen, og vi har fået isoleret væggene og skal i gang med dampspær og gipsplader. Min mand hader at arbejde med gipsplader, så der skal nok ryge nogle finker af panden!

Selvom vi nok ikke når at blive helt færdige med galleriet, så holder jeg åbent atelier lørdag d.31/8 og søndag d. 1/9, begge dage kl. 10-17. Invielse af det færdige galleri bliver nok først senere på året.

Vi knoklede i ugen op til åbent atelier for at gøre væggene færdige. Vi nåede at sætte gipsplader på alle vægge, men der mangler stadig en omgang spartel og maling.
Elektrikeren kommer i uge 38 og sætter stikkontakter op. Dét bliver fedt!

Vi er gået lidt i stå med renoveringen, da vi har travlt i privatlivet med arbejde og begivenheder. Jeg forventer derfor ikke, at vi bliver færdige til at kunne holde åbent om vinteren i denne sæson.

Næsten al min kunst blev hængt op i det nye galleri i uge 35. Se åbningstider for galleriet på forsiden.

Copyright @ All Rights Reserved

Galleri Stjernholm v/Betina Stjernholm Krasilnikoff ~ Stenholmsvej 7, Tyvelse ~ 4171 Glumsø ~ Mail: info@galleristjernholm.dk ~ Tlf.: +45 61511177